Choć na Webinsider.pl chyba jeszcze nie było żadnego artykułu o tym, jak w domu uwarzyć piwo, to na pewno prędzej czy później takowy się pojawi. I to nie tylko dlatego, że artykuł o cydrze domowym jest jednym z najpopularniejszych, i to nie tylko w sezonie. Ale od czasu do czasu pojawiają się jakieś „wstawki”, z których co uważniejsi czytelnicy być może wiedza, że oprócz tego, że pijam krafty, to również warzę piwo w domu (jak to mawia człowiek-mem: warzymy przez er-zet ;-)). I choć internet jest nieprzebraną kopalnią wiedzy na ten temat, to chętnie sięgam również po pozycje drukopwane – zaczynając o magazynu Piwowar, który otrzymuje „raz na jakiś czas, gdy akurat wyjdzie” w ramach członkostwa w PSPD (Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych), a kończąc na przeróżnych książkach, które kupuje sam, bądź dostaje w prezencie… ;-)

Jedną z książkowych pozycji, która przez wielu wskazywana jest jako ta, którą koniecznie trzeba przeczytać, a najlepiej mieć na swojej półce, jest książka „How to brew” napisana przez Johna J. Palmera. Książka naszpikowana wiedzą, ale jednocześnie niepozbawiona wad(y). A konkretnie jednej – dotychcasz nie było jej polskiego wydania. Dotychczas, bo właśnie to się zmienia, i w przedsprzedaży jest już dostępne polskie wydanie tek książki, czyli „Jak warzyć piwo. Kompendium wiedzy!” (daje link do Allegro, bo tam można skorzystać nie tylko z promocyjnej ceny w ramach przedsprzedaży, ale i do bezpłatnej wysyłki w ramach Allegro Smart!).

I choć gdzieś tam kusiło, by poczekać z zakupem, aż pojawi się w jakimś sklepie, w którym będę mógł ją nabyć ze zniżką dla członków PSPD, to uznałem, że nie ma co czekać, i już kupiłem książkę w przedsprzedaży, w promocyjnej cenie 99 zł. Akurat będę miał samo-prezent na Święta… ;-)

(!) Zgłoś błąd na stronie
Potrzebujesz profesjonalnej pomocy? Skontaktuj się z nami!